Mijn verhaal

Je bent bij mij in goede handen.

Als klant wil je graag weten of je in goede handen bent en wat je zoal mag verwachten. De meeste klanten bekijken meteen bij binnenkomst de muur met certificaten.  Vaak gevolgd door een vraag: “Wanneer ben je begonnen met masseren?” Of  “Hoe lang doe je dit werk al?”

Ik masseer en help al vanaf mijn vroege jeugd!

Toen ik een jaar of 8 was ontdekte ik dat ik pijn bij anderen en mezelf weg kon nemen door middel van handoplegging. Voor mij was dat normaal om te doen, ik ging er vanuit dat iedereen dit kon doen. Dat bleek niet zo te zijn.
Door de handoplegging te verpakken in een korte massage werd deze gave wél geaccepteerd. Daarmee wil ik niet beweren dat ik toen al kon masseren, maar mijn nieuwsgierigheid naar massage was wel gewekt.
Inmiddels heb ik er al ruim 1000 uur masseren opzitten. (Ik ben daarna gestopt met tellen.)

De eerste cursus.

Na de geboorte van mijn oudste dochter in 1995 deed ik een cursus baby massage. Dat was leuk! Met een groepje jonge ouders en natuurlijk hun prachtige wondertjes, mochten we de kleine babylijfjes masseren. Liefdevol ging elk stel aan de slag met hun baby. De kleintjes en hun ouders genoten van de zachte massage met warme olie.
Het duurde niet lang of alle baby’s waren in een diepe slaap gedommeld.

En toen volgden er meer.

Een jaar later ben ik bij Zenit in Alkmaar de cursus ontspanningsmassage gaan doen.
Daarna volgden Lomi Lomi, guasha, Fascia therapie en stoelmassage.
Tevens verdiepte ik me in Reiki, Bach Bloesemtherapie, Tarot en andere divinatie kaarten, chakra’s, HSP, diverse spirituele lessen, mindfulness en tijdsurfen.

Meewerken aan een mooiere wereld.

Het is elke keer weer mooi om de transformatie te zien.
Ik zie een prachtig mens die zich overgeeft aan rust en stilte (sommige klanten vinden het juist heerlijk ontspannend om lekker te kwebbelen tijdens hun massage. Dat mag natuurlijk ook.) Tijdens de massage zie ik de rust komen. Een diepe en weldadige kalmte. Deze rust helpt om de drukke (werk)dagen beter aan te kunnen. Minder stress, minder boosheid en meer ruimte om te genieten.
Ik voel me blij als ik zie hoe snel iemands stress niveau daalt met behulp van een massage. Als 1 uur al zoveel goed doet, wat gebeurt er dan als ik zo iemand vaker mag helpen?

Van hobby naar werk.

Een paar jaar geleden kwam er voor mij een grote omwenteling. Ik moest een keus maken. Blijven werken bij een bedrijf waar ik me niet thuis voelde, of de grote stap durven te maken en mijn droom uit laten komen.
Ik koos voor het 2e  en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.